Тренировки за всеки, независимо от възрастта и уменията

екип

Vlado Volley партньор с

„Левски София“ и най-големият клуб за масов и семеен волейбол в България – „Владо Волей“ вече са официални партньори. Двете организации бяха неформално свързани през последните няколко години, като десетки деца, тръгнали от начинаещите групи, преминаха в отборите на „сините“ и дори стигнаха до златни медали в различните категории на подрастващите.

С новата база на „Левски София“ в Garitage Park обаче партньорството между двата клуба може да мине на друго ниво.

От 2018 г. досега „Левски София“ има 10 шампионски титли при подрастващите. Във всички отбори е имало и състезатели, направили първите стъпки именно в школата на Владимир Николов. Последното злато от миналия сезон, рекорден по отличия за „синия“ клуб, бе спечелено от момчетата до 13 г. Почти всички състезатели на водения от Николай Хаджииванов тим преминаха в „Левски София“ от школата.

Това преливане на ентусиазирани и талантливи волейболисти вече е в сила и при момичетата. От лятото на 2020 г. „Левски София“ започна да развива и женско направление, а благодарение на подкрепата на „Владо Волей“ през последния сезон участва и във всички състезания от календара на женското първенство за подрастващи (без старша възраст).

От началото на октомври почти всички деца от групата за по-напреднали момичета на школата премина към „Левски София“ заедно със своя треньор Илияна Петкова. Към тях се присъединиха и няколко перспективни момичета, които също са тренирали и имат основа.

Идентично нещо се получи и при момчетата, които трябва да наследят „златните“ батковци.

Децата от групите за момчета до 12 години ще получат всички условия, за да се развият на високо ниво. В това второ стъпало на развитието си те ще заплащат месечни такси, но ако продължат в отборите за прекадети и прекадетки, ще бъдат напълно обезпечени. Това зависи изцяло от преценката на треньорите на база показаните качества и умения за работа в екип.

„За мен е страхотна възможност да обединим усилията на тези два клуба, с които съм свързан. Масовият спорт е в основата на успехите при професионалистите, без него няма как да има шампиони. За това съм щастлив, че успяваме да запалим толкова деца, а и възрастни към волейбола в школата. Същевременно пък вече „Левски София“ предлага най-добрите условия за професионално развитие и резултатите го показват“, коментира Владимир Николов, който е съпредседател на „Левски София“.

От следващия сезон се очаква клубът „Владимир Николов“ да участва в поне три категории на държавното първенство, като ще бъде подкрепен и със състезатели на "сините", които там ще получат по-голяма възможност да играят.