Тренировки за всеки, независимо от възрастта и уменията

екип

80 души се включиха във финалния турнир на школата

Близо 80 наши членове участваха в заключителния турнир за мъже и жени на волейлболно училище "Владимир Николов". Женският формат на състезанието бе съставен от 6 отбора, разделени в три предварителни групи. В крайна сметка до финала достигнаха женският отбор на школата и групата за по-напреднали дами, носеща името "Тодор Скримов". Представителният тим успя да се наложи с 2:0 въпреки че срещна сериозен отпор от момичетата на треньора Илияна Петкова.

На трето място при дамите се наредиха двата отбора на клас "Виктор Йосифов". При 10:10 точки в тайбрека те предпочетоха мачът да приключи така и да не бъде излъчен само един победител.

Мъжкият турнир също предложи много емоции и изключително равностойни мачове. Надпреварата при силния пол стартира в зала Fireball с четири отбора, които играха всеки срещу всеки. Интересното е, че абсолютно всички срещи приключиха след тайбрек, а за финала се класираха мъжкият отбор на "Владимир Николов" и клас "Пламен Константинов", който демонстрира голям напредък в играта. Въпреки че представителният тим се наложи в първата фаза и впоследствие дръпна с 1:0 във финала след разгромен гейм, играчите на "Пламен Константинов" сътвориха обрат и триумфираха със златните медали. 

Шампионът при мъжете отстъпи с 0:2 в суперфинала срещу тима на патрона Владимир Николов, за който играха Стефан Чолаков, Илияна Петкова, Яна Чалъкова, Никола Димитров и Мирослав Цветков. Доста по-равностоен обаче се оказа демонстративният мач между Николов и шампиона при жените. Бившият капитан на националния отбор включи в състава си три дами, които бяха отличени в конкурса за есе на тема "Защо обичам волейбола". Александра Пенова, Ивелина Кундурджиева и Елина Гарванова играха редом до легендата, а срещата приключи при резултат 1:1.

Приключването на сезона бе отпразнувано с купон в популярно столично заведение, а най-често задаваният въпрос на вечерта бе кога ще се подновят заниманията в школата. Очаква се това да стане от 4 септември.