Тренировки за всеки, независимо от възрастта и уменията

За нас

  Волейболно училище "Владимир Николов" е сформирано в края на октомври 2015 г. Идеята за една школа за по-масов спорт възниква между легендарния състезател и капитан на България Владимир Николов и мениджъра на националния отбор и журналист с дългогодишна практика Стефан Чолаков, който има реализирани проекти във волейбола. Двамата искат да предоставят възможност на хора от всички възрасти и ниво на спортна култура да пратктикуват любимия си спорт. Подобно нещо не бе правено преди - всички клубове опитват да развиват високо спортно майсторство и пренебрегват децата, които им се сторят безперспективни. Всяка година от школите отпадат десетки разочаровани деца и младежи - някои са освободени, а други напускат сами, тъй като предпочитат да заложат на образованието. През последните няколко години пък се наблюдава бум на записаните участници в аматьорските лиги за мъже и жени. В София е почти невъзможно да се намери свободна зала след 19 ч, защото много хора играят именно волейбол.

 Ние обаче решихме да предложим на тези ентусиасти програма с тренировки и специалисти, които да повишат уменията им и така те да се наслаждават още повече на любимия спорт. Опитът след първия ни сезон показа, че не е невъзможно да се научиш да играеш, независимо на каква възраст си. В училището имаме близо 80 жени и мъже над 30 г., които вече се справят доста добре, въпреки сравнително си скромния опит в този прекрасен спорт.

 Към настоящият момент в София са записани над 200 души на възраст от 5 до 55 години, като преобладават деца и младежи. Гордеем се и с факта, че ние сме първият клуб, който сформира група от деца на възраст между 5 и 7 г. От началото на юни имаме сформирани групи в Русе, където вече тренират над 60 души, повечето от които деца. В края на ноември пък стартирахме занимания и във Велико Търново.

​Ето и малко допълнителна информация:

  • Занятията се провеждат в едни от най-добрите зали в София и Русе – зала Fireball, зала „Арена Исаев“, тренировъчните зали на „Бонсист“, зала „Арена Булстрад“ в Русе, залата до СУ "Емилиян Станев" във Велико Търново. Столичните групи с нетърпение очакват най-накрая да преместим част от тренировките и в зала "Академик", където тече мащабен ремонт.
  • Класовете са подредени по възраст, пол и ниво на напредналост, като всеки клас носи името на играчи от настоящия Национален отбор по волейбол – мъже; Някои от патроните като Виктор Йосифов, Тодор Скримов, Цветан Соколов, Николай Николов, Андрей Жеков, Теодор Тодоров и Боян Йорданов вече посетиха класовете си.
  • Тренировките се провеждат два пъти седмично и регулярно се организират кампове извън София - досега сме правили минилагери на Белмекен, в Бобошево и в Рибарица
  • При момчетата е сформирана и напреднала група, които се готвят по-специализирано. 8 деца от тази група бяха картотекирани в "Левски София", където продължават развитието си към професионалния волейбол.

 

За нас
VAS
Nestle
Vjf
Speedy
Garitage Park