Тренировки за всеки, независимо от възрастта и уменията

За нас

  Волейболно училище "Владимир Николов" е сформирано в края на октомври 2015 г. Идеята за една школа за по-масов спорт възниква между легендарния състезател и капитан на България Владимир Николов и дългогодишния мениджър на националния отбор за мъже Стефан Чолаков. Двамата искат да предоставят възможност на хора от всички възрасти и ниво на спортна култура да пратктикуват любимия си спорт. Подобно нещо не бе правено преди - всички клубове опитват да развиват само високо спортно майсторство и пренебрегват децата, които им се сторят безперспективни. Всяка година от школите отпадат десетки разочаровани деца и младежи - някои са освободени, а други напускат сами, тъй като предпочитат да заложат на образованието. Така те прекъсват почти изцяло връзката със спорта, който наистина им харесва.

 Ние обаче решихме да предложим на тези ентусиасти програма с тренировки и специалисти, които да повишат уменията им и така те да се наслаждават още повече на любимия спорт. Опитът след първия ни сезон показа, че не е невъзможно да се научиш да играеш, независимо на каква възраст си. В училището имаме близо 80 жени и мъже над 30 г., които вече се справят доста добре, въпреки сравнително си скромния опит в този прекрасен спорт.

 Средно в София са записани над 200 души на възраст от 5 до 50 години, като преобладават деца и младежи. Гордеем се и с факта, че ние сме първият клуб, който сформира група от деца на възраст между 5 и 7 г. Волейболната школа "Владимир Николов" е свързана с клуб "Левски София", който през последните 2 години неизменно е номер 1 у нас по спечелени медали. В призовите гарнитури на "сините" има и доста деца, които са започнали с волейбола именно в нашата школа.

От тази година напредналите момичета, които имат желание да се занимават по-професионално, могат да преминат в женските състави на "Левски София".

​Ето и малко допълнителна информация:

  • Занятията се провеждат в едни от най-добрите зали в София - "Академика", Fireball, "Арена Исаев" и "Граунд"
  • През 2016 г. бе отворена школа в Русе, която от новия сезон ще продължи развитието си под ново име и ръководство
  • Вече три години имаме групи и във Велико Търново, които продължават да събират деца между 8 и 13 години
  • Групите са подредени по възраст, пол и ниво на напредналост, а някои от тях носят името на изявени състезатели от националния отбор; Някои от патроните като Виктор Йосифов, Тодор Скримов, Цветан Соколов, Николай Николов, Андрей Жеков, Теодор Тодоров и Боян Йорданов вече посетиха класовете си.
  • Тренировките се провеждат два пъти седмично, има формат и от 3 и повече занимания
  • Регулярно се организират вътрешни турнири и кампове на различни места из България. Досега сме провели над 20 лагера на места като Белмекен, Бобошево, Вършец, Кранево, Перущица, Кранево и Самоков.
  • Ежегодно рожденият ден на школата се отбелязва с емлематичния за клуба турнир "Предизвикай вашите!", който най-точно олицетворява концепцията ни за семеен спорт

 

За нас
VAS
Nestle
Vjf
Speedy
Garitage Park